Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Admin

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.1.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
andoseg2
Iniţiat
Iniţiat
Mesaje: 53
Membru din: 11-Apr-2011, 18:07:23
Versiune: 3.0.8
MOD: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat

Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Admin

Mesaj de andoseg2 » 02-Feb-2016, 07:18:39

Salut,

De aproximativ 1 an cineva , sau un script de brute force, tot incearca sa se logheze pe contul Admin al forumului. Stiu asta pentru ca in momentul in care doresc sa ma loghez imi este afisat utilitarul anti spam , semn ca cineva a incercat sa se logheze dar fara succes. Am setat forumul ca dupa 3 incercari gresite de introducere a parolei sa imi afiseze utilitarul anti spam in care sa bag cuvantul respectiv .

Cum fac sa identific ip-ul de pe care s-a incercat logarea a.i sa banez intreaga clasa de ip-uri ?

Avatar utilizator
Dragosvr92
Moderator
Moderator
Mesaje: 2287
Membru din: 22-Noi-2010, 07:37:38
Versiune: 3.1.10
MOD: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu
Localitate: Romania
Contact:

Re: Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Adm

Mesaj de Dragosvr92 » 02-Feb-2016, 15:52:51

Prin utilitarul Antispam intelegi Codul CAPTCHA? Sau faptul ca trebuie sa te reloghezi in panou?

Poti citii usage logs si cauti dupa directorul /adm/ vezi ce IP a incercat sa il acceseze.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3

andoseg2
Iniţiat
Iniţiat
Mesaje: 53
Membru din: 11-Apr-2011, 18:07:23
Versiune: 3.0.8
MOD: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat

Re: Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Adm

Mesaj de andoseg2 » 02-Feb-2016, 20:22:18

Salut Dragos,

Multumesc pentru raspuns. De fapt m-am exprimat eu gresit. Am o intrebare in limba romana care apare atunci cand e introdusa parola gresit de 3 ori . acea intrebare cere sa fie scris un cuvant de la coada la capat. Azi am bagat parola gresit o singura data si s-a activat intrebarea. Dar eu am setat-o sa se activeze la 3 incercari gresite. Raspunsul nu poate fi decat ca cineva a mai incercat sa se logheze de doua ori inaintea mea altfel nu mi se activa intrebarea.

Ma loghez rar pe contul de admin si aproape de fiecare data m-am confruntat cu situatia asta .

Usage Logs? UNde gasesc?

Avatar utilizator
Dragosvr92
Moderator
Moderator
Mesaje: 2287
Membru din: 22-Noi-2010, 07:37:38
Versiune: 3.1.10
MOD: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu
Localitate: Romania
Contact:

Re: Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Adm

Mesaj de Dragosvr92 » 02-Feb-2016, 22:26:18

Nu cred ca i nevoie sa ti faci atatea griji daca ai o parola sigura.

Nu am auzit nici o data sa apara CAPTCHA cand incerci sa te loghezi ca admin.
Din logari nu poti vedea decat cand cineva a fost logat in panou.

Poti verifica logarile hostului pentru a vedea de pe ce IP a fost accesat directorul /adm/
Nu cunosc alta cale de a verifica incercarile de logare esuate.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3

andoseg2
Iniţiat
Iniţiat
Mesaje: 53
Membru din: 11-Apr-2011, 18:07:23
Versiune: 3.0.8
MOD: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat

Re: Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Adm

Mesaj de andoseg2 » 04-Feb-2016, 08:49:33

Multumesc, o sa ma uit in logarile hostului. Uite aici : http://prntscr.com/9ysp8b

Avatar utilizator
Dragosvr92
Moderator
Moderator
Mesaje: 2287
Membru din: 22-Noi-2010, 07:37:38
Versiune: 3.1.10
MOD: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu
Localitate: Romania
Contact:

Re: Cum depistez IP-ul celor care incearca sa se logheze Adm

Mesaj de Dragosvr92 » 04-Feb-2016, 19:48:28

Aia este pagina de logare in cont ca user... Nu i logarea secundara a panoului de administrare.
Din Usage logs ai ce sa gasesti in cazul asta... Posibil sa fie alt ceva in neregula. Dar nu stiu ce. Poate stie alt cineva.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3

Scrie răspuns

Înapoi la “3.1.x Cum pot să...?”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori