Conversie Kunena 2.0.4 → phpBB 3.0.11

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
Avatar utilizator
AdrianS
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 2
Membru din: 02-Sep-2013, 16:44:18
Versiune: 3.0.11
MOD: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Puţin experimentat
Nivel php: Neexperimentat
Localitate: Bucureşti
Contact:

Conversie Kunena 2.0.4 → phpBB 3.0.11

Mesaj de AdrianS » 03-Sep-2013, 16:52:25

Salutare tuturor!

De vreo câteva săptămâni mă tot frământ şi nu reuşesc să dau de cap conversiei de la Kunena (forumul-plugin al CMS-ului Joomla) la phpBB. Vreau să transfer categoriile, subcategoriile, subiectele, postările şi ataşamentele din Kunena în phpBB. Nu mi-s nici programator, nici mare jongleur cu universul PHP / SQL, iar cu phpBB-ul sunt începător, aşa că prea departe nu am reuşit să ajung. Găsiţi în subsolul acestei postări detaliile tehnice.

Pe la începutul anului am creat comunitatea Motorist.ro, un site dedicat adresat amatorilor de motorizate - în special motociclete vechi. Am bazat site-ul pe platforma Joomla v2.5.9 fiindcă CMS-ul respectiv părea să fie cea mai bună soluţie pentru mine şi oferea cel mai echilibrat compromis între flexibilitate şi uşurinţă de folosire în privinţa administrării. În plus, toată lumea îl lăuda ca fiind minunat la partea de plugin-uri, iar eu ştiam că aveam să mă folosesc de câteva extensii importante.

Pentru partea de forum am folosit Kunena 2.0.4, o extensie dezvoltată ad-hoc pentru Joomla. Din nou, această variantă mi s-a părut avantajoasă în comparaţie cu soluţiile ce presupuneau "lipirea" CMS-ului cu un forum extern. La momentul respectiv eram "certat" cu phpBB-ul, fiind un sistem care-mi părea mai puţin prietenos în anumite privinţe.

Am început însă repejor să mă lovesc de felurite limitări ale sistemului folosit. Au apărut mai întâi bug-uri pe care nici până astăzi nu le-am putut înlătura, cel mult le-am camuflat ca să nu mai bată la ochi. Unde forumul Kunena se integrează frumos cu Joomla şi cu alte extensii de gestionare a membrilor (Community Builder, altă extensie mare pentru Joomla), este totuşi limitat şi nu are puterea unui sistem dedicat forumisticii. Am constatat repejor că am deocamdată un briceag, nu o sculă specializată. Şi având în vedere că 95% din activitatea de pe acest site se petrece în jurul forumului, avantajele phpBB-ului sunt nete.

Ce să mai - vreau să trec la phpBB! De ce phpBB şi nu altceva? Păi vBulletin nu mai e ce-a fost şi oricum îi scump, IPB e mare amator de resurse şi costă de ne-ndoaie, iar celelalte soluţii open source / freeware pentru forumistică par să fie în general mai puţin versatile.

Aşa că m-am împăcat la loc cu phpBB, l-am luat uşor, m-am învăţat să nu-l bruschez când vine vorba de adăugat extensii (vajnicele MOD-uri) şi iată că ne-am împrietenit. Am făcut o instalare de test a phpBB 3.0.11 la adresa forum.motorist.ro şi mi-a plăcut funcţionalitatea sistemului, extinsă subtil cu câteva MOD-uri.

Singura problemă majoră constă în transferul bazei de date (categorii, subcategorii, subiecte, postări, ataşamente) de la Kunena la phpBB. Unicul convertor existent pentru aşa ceva este un script relativ subdezvoltat - pe nume "XMas 0.3" la ultima versiune -, conceput pentru trecerea la phpBB v2.0.22 dinspre Fireboard 1.0.x, predecesorul sistemului Kunena. Am copiat script-ul de pe postarea din link, i-am modificat în consecinţă datele de conectare la propria bază de date, am salvat totul într-un fişier *.php şi l-am încărcat pe site în directorul cu phpBB. Apoi am băgat într-o singură bază de date atât tabelele Joomla / Kunena cât şi cele ale phpBB-ului şi am încercat să rulez fişierul. Problema este că - din câte înţeleg - s-au petrecut de-atunci suficiente schimbări la structura bazei de date pentru ambele sisteme, aşa că script-ul dă previzibile erori din pricina asta.

Menţionez că am reuşit să transfer utilizatorii din Kunena în phpBB-ul instalat la forum.motorist.ro cu ajutorul uneltei Import Users. Am găsit (şi instalat) o extensie pentru Joomla pentru a putea exporta datele membrilor într-un fişier *.csv, fişier pe care l-am prelucrat oleacă pentru a-l face compatibil cu unealta amintită.

Pe adresa forum2.motorist.ro am instalat phpBB 2.0.22 şi am testat script-ul, iar eroarea la care m-am înglodat este următoarea:

Cod: Selectaţi tot

  Importing data from Fireboard

  Connecting to Database... OK
  Populating Categories...
  Inserted 21 Rows... OK
  Populating Forums...
  Invalid query:
  INSERT INTO phpbb2_forums (forum_id, cat_id, forum_name, forum_desc, forum_status, forum_order, forum_posts, forum_topics, forum_last_post_id, prune_next, prune_enable, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit,auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments) SELECT id, parent, name, description, 0, ordering, c.posts, b.topics, d.last, NULL, 0, 0, 1, 1, 1, 1, 1, 3, 3, 1, 1, 0 FROM mot_kunena_categories LEFT JOIN (SELECT catid, COUNT(*) AS topics FROM mot_kunena_messages WHERE id=thread GROUP BY catid) b ON mot_kunena_categories.id=b.catid LEFT JOIN (SELECT catid, COUNT(*) AS posts FROM mot_kunena_messages GROUP BY catid) c ON mot_kunena_categories.id=c.catid LEFT JOIN (SELECT catid, MAX(id) AS last FROM mot_kunena_messages GROUP BY catid) d ON mot_kunena_categories.id=d.catid WHERE parent != 0 GROUP BY id;
  Unknown column 'parent' in 'field list''
Nu ştiu ce să fac în continuare. Nu ştiu ce să modific sau ce să adaug. Mulţumesc anticipat pentru orice sfat sau ajutor pe care mi le puteţi oferi în acest sens.


Detalii site:
 • ce vreau să fac: (transfer şi) conversie bază de date de la Kunena 2.5.4 la phpBB 3.0.11
 • URL site principal: motorist.ro - Joomla v2.5.9 (CMS) + Kunena v2.5.4 (forum)
 • URL site de test phpBB3: forum.motorist.ro (phpBB 3.0.11)
 • URL site de test phpBB2: forum2.motorist.ro (2.0.22)
Detalii server:
 • Sistem operare: Linux
 • Versiune Apache: 2.2.22
 • Versiune PHP: 5.2.17
 • Versiune MySQL: 5.0.96-community-log

Avatar utilizator
Anişor
Întreţinere
Întreţinere
Mesaje: 2961
Membru din: 08-Aug-2012, 19:46:05
Versiune: 3.3.0-dev1
MOD: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat
Localitate: Renfrew, Renfrewshire, Scotland
Contact:

Re: Conversie Kunena 2.0.4 → phpBB 3.0.11

Mesaj de Anişor » 03-Sep-2013, 17:09:45

Salut Adrian ,
Vad ca ai instalat ceva MODificari la tine pe forum. Nu prea e recomandat sa instalezi mai mult decat necesarul.
Cat despre conversie , se poate realiza doar intr-un sigur mod :
Kunena - SMF - phpBB3
Aici ai convertorul pentru SMF :
http://download.simplemachines.org/?con ... are=kunena
Si aici pentru phpBB :
http://www.phpbb.com/customise/db/conve ... to_phpbb3/

Nu cred ca exista un convertor special dedicat acestei platforme "Kunena" nu prea am auzit de ea , si poate nici ceilalti membri ai echipei de dezvoltare , ca atare un convertor ar fi fost inutil.
Ajută la dezvoltarea comunității phpBB.ro - Aplică pentru grupul Suport Tehnic.
Fumez mult prea mult pentru vârsta mea ... | Nume anterior: Animo
Disponibil pentru servicii phpBB. | AnixBB

Avatar utilizator
AdrianS
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 2
Membru din: 02-Sep-2013, 16:44:18
Versiune: 3.0.11
MOD: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Puţin experimentat
Nivel php: Neexperimentat
Localitate: Bucureşti
Contact:

Re: Conversie Kunena 2.0.4 → phpBB 3.0.11

Mesaj de AdrianS » 22-Sep-2013, 23:13:36

Mulţam fain! Până la urmă am reuşit să-i dau de cap în felul recomandat de tine. Uf! În sfârşit! :)

Menţionez că au apărut câteva mici chichiţe la transferul şi conversia bazei de date peste atâtea sisteme diferite. BBCode-urile pentru afişarea ataşamentelor inserate între rândurile postărilor aveau număr unic (numerotare continuă la nivelul întregului forum) în loc să-nceapă de la 0, 1, 2 etc. pentru fiecare postare. A doua treabă este că mi-a apărut câte-un backslash înainte de fiecare apostrof şi pereche de ghilimele. A trebuit să modific treburile astea manual, dar în două zile de muncă nu neapărat asiduă am rezolvat problemele.

Site-ul bazat pe phpBB 3.0.11 este acum funcţional la adresa motorist.ro, alături de câteva plugin-uri menite să-mi facă viaţa mai uşoară.

Rămâne să aflu de ce primesc pagină albă când încerc să încarc ca ataşament o imagine mai mare de 2 MB. Treaba asta nu se-ntâmplă dacă debifez opţiunea de generare automată a pictogramelor pentru imaginile mari din ACP / General / Configurare forum / Configurări fișiere atașate. Și totodată nu o pățesc dacă nu setez o categorie specială imaginilor din ACP / Scriere / Fișiere atașate / Administrare extensii grupuri.

Setările PHP îmi permit să încarc fișiere de maxim 8 MB fiecare. Am verificat toate setările phpBB referitoare la aceste limite, totul pare să fie în ordine. Suspectez memorie insuficientă alocată de PHP, cu toate că cică ar fi 64 MB.

Încă odată mulțumesc! :)

flowers
Administrator
Administrator
Mesaje: 4641
Membru din: 03-Iun-2004, 16:50:34
MOD: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu
Localitate: Bucureşti, România
Contact:

Re: Conversie Kunena 2.0.4 → phpBB 3.0.11

Mesaj de flowers » 24-Sep-2013, 22:12:54

Activeaza Debug si vezi ce iti apare.

Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”